Залізничники провели акцію протесту

14 листопада 19:07

Під Офісом Президента пройшла неполітична акція залізничників

 

Профспілка залізничників і транспортних будівельників б'є на сполох з приводу планів радикального реформування АТ "Укрзалізниця". Залізничники провели біля Офісу Президента масову неполітичну акцію протесту.

Рішення про організацію та проведення профспілкової акції зумовлено надзвичайною ситуацією на залізничному транспорті. Поряд з невирішеними поточними проблемами - вкрай низьким рівнем мотивації персоналу, суттєвим недоукомплектуванням штату працівників у зв'язку зі значним відтоком з галузі кваліфікованих фахівців - залізничників (через це -- високий відсоток понаднормової праці!), катастрофічним станом рухомого складу, невиконанням важливих норм чинних Галузевої угоди та колективних договорів -- стають потужні соціальні ризики, пов'язані із прийняттям законів України, що надають можливість запуску приватизаційних і концесійних процесів.

Законопроект "Про залізничний транспорт" також породжує небезпеку, пов'язану із можливістю відкриття ринку приватної тяги. У трудових колективах гостро сприймається інформація щодо можливих масових скорочень і загалом значного утиску соціально-економічних прав та інтересів робітників, поділу АТ "Укрзалізниця" на три компанії та відчуження непрофільних активів, серед яких лікарні, оздоровниці та інші об'єкти соціальної сфери.