Залиття цементом Вічного вогню в Києві потрапило на відео

20 листопада 14:45

Дії невідомих зняла камера спостереження, встановлена після попереднього акту вандалізму. Відеозапис передано поліцейським.

 

У понеділок, 20 листопада, невідомі зловмисники повторно залили цементним розчином Вічний вогонь в парку Вічної Слави в Києві. Дії невідомих потрапили на відео камери спостереження.

"У ніч проти понеділка сталася чергова спроба спаплюжити Меморіал Вічної Слави. Вандали знову залили цементним розчином Вічний вогонь. Минулого разу працівники ПАТ "Київгаз" оперативно розчистили меморіал, а також встановили камеру спостереження. Відеозапис правопорушення було передано представникам Національної поліції", - йдеться у повідомленні прес-служби ПАТ "Київгаз", опублікованому на офіційній сторінці товариства у Facebook.

На відео потрапили вісім осіб, які підійшли до меморіалу з відрами з цементним розчином та почали заливати вогонь, а згодом встановили у центрі залитого меморіалу хрест та пішли.

За даними "Київгазу", подачу газу до Вічного вогню вже відновили.

Читайте також: У Росії чоловік зварив відро картоплі на Вічному вогні

Як повідомлялося раніше, в ніч з 6 на 7 листопада невідомі вже заливали цементним розчином Вічний вогонь в столичному парку Вічної Слави.

У поліції дії вандалів кваліфікували за статтею "наруга". За фактом інциденту було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 статті 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом загиблого) КК України.