Захист Вишинського знову оскаржив продовження його арешту

20 вересня 20:57

Засідання апеляційного суду відбудеться 26 вересня.

 

Апеляційний суд Херсонської області розгляне чергову скаргу адвокатів керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського на продовження терміну його тримання під вартою до 4 листопада.

Засідання призначено на 10:00 середи, 26 вересня, повідомляє прес-служба суду.

Херсонський суд 6 вересня продовжив арешт Вишинського ще на 60 діб. Апеляційний суд вже кілька разів підтверджував рішення суду першої інстанції і відхиляв клопотання захисту Вишинського про скасування продовження запобіжного заходу.

Нагадаємо, 17 травня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід керівнику "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському, якому оголошено підозру у державній зраді, у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. 11 липня запобіжний захід продовжили ще на два місяці.

15 травня співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою АР Крим повідомили про розкриття діяльності мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації. Зокрема, провели обшуки в офісі "РИА Новости Украина" і затримали керівника видання Кирила Вишинського. Йому вручили повідомлення про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу - державна зрада.

У липні Вишинському повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263"незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів".

За даними слідства, на проведення підривної діяльності проти України Вишинський отримував щомісяця 53 тисячі євро. Видання публікувало матеріали, які виправдовують анексію Криму, а також на підтримку терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР".