Захисник української мови, який застосував балончик проти міліції, отримав два роки умовно

15 сiчня 17:46

Шевченківський районний суд Києва виніс вирок у кримінальній справі щодо учасника подій 4 липня біля Українського дому, який заподіяв тілесні ушкодження працівникам міліції у зв'язку з виконанням ними своїх службових обов'язків.

 

Учасник літньої акції захист української мови біля Українського дому в Києві Різниченко, який заподіяв тілесні ушкодження співробітникам міліції, отримав два роки обмеження волі і був звільнений з випробувальним терміном один рік.

"Шевченківський районний суд Києва виніс вирок у кримінальній справі стосовно учасника подій 4 липня біля Українського дому, який заподіяв тілесні ушкодження працівникам міліції у зв'язку з виконанням ними своїх службових обов'язків... За вироком суду йому призначено покарання у вигляді двох років обмеження волі і його було звільнено від відбування покарання з випробувальним терміном на один рік", - сказано в повідомленні відділу зв'язків зі ЗМІ прокуратури Києва.

У прокуратурі нагадали, що 4 липня 2012 року чоловік застосував балончик з хімічною речовиною до міліціонерів, які виконували свої службові обов'язки з охорони громадського порядку біля Центру культурного та ділового співробітництва "Український дім". Від застосування рідини невідомого походження три міліціонери отримали пошкодження слизової оболонки очей.

"При визначенні покарання суд підтримав позицію держобвинувача у справі і врахував щире розкаяння підсудного", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, Верховна Рада України 3 липня 2012 прийняла ініційований Партією регіонів законопроект "Про принципи державної мовної політики". Законопроект зміцнює позиції російської та інших мов національних меншин в регіонах, де їх чисельність 10% і вище.

У день прийняття "язикового" законопроекту в будівлі Українського дому почали збиратися захисники української мови, щоб висловити протест проти прийняття законопроекту. Ряд народних депутатів оголосили голодування.

4 липня активні мітингувальники постійно проявляли агресію, застосовували фізичну силу і сльозогінний газ проти міліціонерів, які відтісняли мітингувальників від головного входу в приміщення Українського дому.

Прокуратура Києва порушила 4 кримінальних справи за фактом подій біля цього центру.

3 жовтня бувло затримано учасника акції - журналіста і блогера Різниченка. !zn

Читайте також:

Жителя Сум засудили до року в'язниці за графіті з Януковичем

Євросуд розгляне скаргу українки, яка зрізала з вінка прізвище Януковича

П'ять депутатів оголосили голодування через закон про мови (фото)

Регіонали задоволені голосуванням за закон про мови: Ми їх розвели як кошенят