Західні дипломати прийшли з інспекцією в штаб Майдану

26 сiчня 20:30

Посли низки країн відвідали Штаб національного опору, щоб переконатися, що інформація про склади зброї в Будинку профспілок не відповідає дійсності. Дипломати також зустрілися з представниками самооборони Майдану і "Правого сектора".

 

Коменданти Майдану та Будинку профспілок Андрій Парубій та Степан Кубів продемонстрували послам іноземних держав відсутність зброї на Майдані. Про це і формує прес-служба "Батьківщини".

Як повідомив Парубій, посли європейських держав, США, Канади в неділю пройшлися по Майдану і проінспектували Будинок профспілок у зв'язку з дезінформацією влади і російських телеканалів про нібито складах зброї на Майдані.

За словами Парубія, "посли також оглянули медичний центр на третьому поверсі, побачили поранених, характер ран від вибухівки... Посли також оглянули всі закутки 5-го поверху Будинку профспілок, яким вже лякають весь світ. Посли зустрілися з керівником 23 сотні самооборони Майдану і з представником "Правого сектору" та оглянули ще кілька поверхів".

"Вони переконалися, що ніякої небезпеки ці люди не представляють, і ніяких складів зброї в Будинку профспілок немає", - зазначив він.

У свою чергу комендант Будинку профспілок Степан Кубів повідомив, що посли іноземних держав під час зустрічі цікавилися, на якій підставі перебуває Штаб у Будинку профспілок.

"Я підтвердив, що з 1 грудня ми на законних підставах знаходимося в Будинку профспілок, платимо за оренду та комунальні послуги", - повідомив Кубів.

Він також зазначив, що здійснені два дні тому офіційні безготівкові платежі на рахунки ФПУ - це фінансове підтвердження того, що угода продовжується. !zn