За тиждень в Донбасі зафіксовано понад 20 розвідувальних польотів БПЛА бойовиків - ІС

22 листопада 13:59

П'ять з них - із заходом на оперативно-тактичну глибину оборони українських військових.

 

Російсько-окупаційні війська в Донбасі активно розвідують бойові порядки сил АТО за допомогою безпілотних літальних апаратів (БПЛА), повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Розвідка проводиться для нанесення по ним вогневих ударів. Так, за тиждень в зоні антитерористичної операції було зафіксовано понад 20 таких польотів ворожих безпілотників. У тому числі п'ять із них - із заходом на оперативно-тактичну глибину оборони бійців ЗСУ.

Крім того, у групі зафіксували перебування в районі Яковлівки Донецької області переносного радіолокаційного комплексу розвідки і контролю стрільби "Лелеченя" (1Л271). З 2008 року цей комплекс регулярно демонструється російськими військовими на міжнародних виставках озброєння і військової техніки. Але на озброєння сухопутних військ Збройних сил Росії поки не прийнятий.

Нагадаємо, раныше в групі ІС повідомили про те, що за тиждень на сході України зафіксовано 15 розвідувальних польотів БПЛА бойовиків. Найбільш активно розвідка велася поблизу Новотошківського, Горлівки та Донецька.

Раніше поблизу села Новогродівка через технічний збій системи впав російський безпілотний літальний апарат "Орлан-10".