За тиждень на КПВВ Донбасу вилучили майже три десятки підроблених паспортів

18 серпня 19:30

Майже 250 осіб українські прикордонники не пропустили через лінію розмежування через відсутність документів.

 

Військовослужбовець Держприкордонслужби за минулий тиждень вилучили у осіб, що перетинають лінію розмежування через контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду, 29 українських паспортів з ознаками часткової підробки. 248 особам було відмовлено у пропуску у зв'язку з відсутністю необхідних документів, повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил.

Усього за вказаний період лінію розмежування перетнули 286,5 тисяч громадян і 34,6 тисячі транспортних засобів.

34 мешканці окупованих районів Донбасу повідомили, що переселяються на підконтрольну українському уряду через складну соціально-економічну ситуацію в ОРДЛО.

26 осіб було викрито в перетині кордону з Росією в недіючих пунктах пропуску не неконтрольованій ділянці кордону. Щодо них, а також щодо двох іноземців, які порушили правила перебування в Україні, складено протоколи про адміністративні правопорушення.

Усі пункти пропуску працювали в штатному режимі за винятком КПВВ "Станиця Луганська", що працює за скороченим графіком до 18:00.

Нагадаємо, в 2018 році українські прикордонники вилучили 292 підроблених і 185 недійсних документів на КПВВ у Донецькій області.

З 1червня КПВВ у Донецькій і Луганській областях перейшли на літній графік роботи. Лінію розмежування можна перетнути з 6:00 до 20:00. Під час дії зимового графіка КПВВ закривалися о 17:00.