За промзону Авдіївки йде бій із застосуванням артилерії

08 квiтня 00:51

Терористи обстрілюють опорні пункти ВСУ в районі Пісків і шахти "Бутівка".

 

Бойовики російсько-терористичних підрозділів намагаються штурмувати опорні пункти Збройних сил України промзоні Авдіївки із застосуванням артилерії, забороненої Мінськими угодами.

Про це в ніч на п'ятницю, 8 квітня повідомило Еспресо.TV.

За словами кореспондента каналу, який знаходиться в зоні проведення антитерористичної операції, бойовики обстрілюють позиції ЗСУ зі 120-міліметрових мінометів і самохідних артилерійських установок калібром 152 міліметри.

Крім того, у четвер терористи обстріляли правий фланг оборони промзони в районі шахти "Бутівка". Крім того, було зафіксовано обстріли позицій ЗСУ в районі населених пунктів Піски, Опитне, Тоненьке та Водяне.

Також стало відомо, що терористи перекинули резерви в район Ясинуватої, що свідчить про підготовку до штурму промзони.

Починаючи з березня Авдіївка є епіцентром бойових дій у Донецькій області. Активні бої за промзону ведуться, так як бойовики хочуть відновити контроль над ясинуватською розв'язкою.

В певні періоди бої тут тривали цілодобово. За місяць в районі Авдіївки бойовики з окупованих районів понад 300 обстріляли підрозділи ЗСУ із забороненого озброєння, випустивши при цьому близько 2000 мінометних снарядів.