За перші три дні вступної кампанії абітурієнти подали до вишів 269 тисяч заяв

13 липня 17:26

167 тисяч заяв абітурієнти подали в електронному вигляді, повідомляє перший заступник міністра освіти.

 

Станом на 13 липня абітурієнти подали до вишів України 269 тисяч заяв на вступ, повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

"станом на сьогодні в електронній базі зареєстровано 269 тис. поданих заяв, з них більше половини - 167 тис. – заяви, подані в електронному вигляді", - цитує слова міністра "Інтерфакс-Україна".

Як зазначила Совсун в ході брифінгу в середу, у 2015 році за перші три дні вступної кампанії абітурієнти подали 251 тисячу заяв, хоча кількість абітурієнтів у порівнянні з минулим роком зменшилася на 15%.

Нагадаємо, 11 липня у вищих навчальних закладах України розпочалась вступна кампанія. Подавати документи можна виключно в електронній формі і тільки до 18:00 20 липня.

Раніше повідомлялося, що абітурієнти, які мають право на першочергове зарахування, не можуть подати документів, що підтверджують пільги, оскільки в електронній системі подачі документів не передбачена можливість для їх завантаження.

Детальніше про особливості та проблеми вступної компанії 2016 року читайте в статті Оксани Онищенко "Вступ-2016: гримуча суміш ЗНО, іспитів та пільг" для тижневика "Дзеркало тижня. Україна".