За п'ятницю та ніч суботи бойовики 30 разів відкривали вогонь, загинув боєць ЗСУ

28 вересня 09:31

Військовослужбовець отримав поранення несумісні із життям.

 

У Донбасі за минулу добу та ніч суботи бойовики російсько-окупаційних військ 30 разів обстрілювали позиції українських військових. Як повідомляє у Facebook пресцентр штабу ООС, загинув один боєць ЗСУ.

У п'ятницю, 27 вересня, обстріли українських позицій відбувалися в районах Водяного, Богданівки, Павлополя, Пищевика, Мар'їнки, Авдіївки, Лебединського, Новотроїцького, Новолуганського, Луганського, Південного, Травневого, Новозванівки, Новотошківського.

З початку поточної доби, 28 вересня, бойовики шість разів порушили режим припинення вогню, обстрілюючи позиції підрозділів ОС із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82-мм, а також із гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Обстріли відбувалися неподалік Мар'їнки, Лебединського, Водяного, Павлополя, Новолуганського.

Як повідомлялося, учасники ТКГ у Мінську погодили початок "хлібного перемир'я" з опівночі 21 липня. У перший день перемир'я бойовики обстріляли позиції ЗСУ із БМП, двоє українських військовослужбовців загинули, підірвавшись на вибуховому пристрої. 6 серпня в результаті обстрілу Павлополя загинули четверо українських морських піхотинців.

Перед цим в ТКГ 19 червня та 2 липня не змогли узгодити чергове "хлібне перемир'я". Також росіяни зірвали оголошення "великоднього перемир'я".

Однак 26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Проте після відведення військ вогнева активність окупантів у зоні ООС лише посилилася.

Детальніше про перспективи врегулювання ситуації читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру?" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".