За фактом вибухів боєприпасів у Калинівці порушено кримінальну справу

12 вересня 00:24

Військова прокуратура проводить слідчі дії.

 

Військова прокуратура Вінницького гарнізону відкрила провадження за фактом недбалого ставлення до військової служби у зв'язку з пожежею та детонацією боєприпасів на арсеналі в Калинівці.

Зараз військові прокурори проводять невідкладні слідчі дії, огляд місця події із залученням фахівців та опитування свідків, повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Попередньо встановлено, що близько 11 год. 40 хв. 11 вересня 2019 на технічній території 48 арсеналу, розташованого в Калинівці, в районі майданчика, відбулося близько шести вибухів боєприпасів, що підлягають утилізації.

Можлива причина загоряння сухої трави, внаслідок чого відбулася почергова детонація окремих боєприпасів, які лежали на землі.

Всі версії і дії посадових осіб військової частини перевіряються. На цій території не було закінчено проведення робіт щодо виявлення та знешкодження боєприпасів, які вибухали в ніч з 26 на 27 вересня 2017 року.

Відстань від краю горіння трави до майданчиків зберігання боєприпасів становила близько 150-200 метрів.

На місці події працювали групи швидкого реагування ДСНС, Зонального відділу Військової служби правопорядку та СБУ.

Читайте також: Біля КПВВ "Гнутове" детонують боєприпаси, пропуск людей зупинено

Як повідомлялося, на складах Міністерства оборони України у Калинівці Вінницької області у середу, 11 вересня, відбулося чотири вибухи. Пожежу гасили понад 100 осіб і 26 одиниць техніки.

Нагадаємо, увечері 26 вересня 2017 року вже горіли склади боєприпасів Збройних сил України у селі Сальник біля Калинівки Вінницької області. Пожежа спричинила детонацію снарядів, у зоні ураження виявилися довколишні населені пункти. Вогонь охопив 10% від загальної площі військового об'єкта.

Тоді із зони можливого ураження були евакуйовані понад 30 тисяч чоловік.