За фактом обстрілу журналістів у Донбасі відкрили справу про порушення законів та звичаїв війни

08 квiтня 14:51

На авто журналістів бойовики скинули з БПЛА вибуховий пристрій.

 

За фактом обстрілу бойовиками автомобіля знімальної групи одного із центральних українських телеканалів відкрили кримінальну справу, повідомила пресслужба Офісу генеральної прокуратури. За злочин передбачено позбавлення волі від 8 до 12 років.

"За процесуального керівництва Волноваської місцевої прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом обстрілу представниками незаконних збройних формувань РФ автомобіля, у якому перебувала знімальна група телеканалу "Україна". Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни)", - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що напередодні в районі смт Красногорівка Донецької області з БПЛА скинули вибуховий пристрій на цивільний автомобіль. На момент події в авто перебували троє працівників телеканалу та пресофіцер Збройних сил України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Як повідомлялося, скинутий з безпілотника гранатометный постріл ВОГ-17 розірвався за декілька метріа від автомобіля, в якому перебували знімальна група і пресофіцер одного з армійських підрозділів. Осколки пошкодили бокове скло і кузов автівки. Із пасажирів ніхто не постраждав.

У штабі ООС зазначили, що такі дії російських окупантів в черговий раз підтверджують те, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню і відверто нехтує вимогами Міжнародного гуманітарного права при веденні бойових дій.