За два роки в Донбасі вбили 10 тис. українських громадян – РНБО

31 травня 06:43

Особливу загрозу представляють реактивні системи залпового вогню, які терорристы повертають до лінії розмежування.

 

За два роки протистояння в Донбасі терористи вбили 10 тис. громадян України, поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями.

Про це заявив перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль, виступаючи на сьомому засіданні Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки та Сенату Республіки Польща, повідомила прес-служба РНБО.

"З початку 2016 року підтверджено 699 випадків присутності танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм, РСЗВ і мінометів поблизу лінії розмежування. Особливу загрозу становить повернення до лінії розмежування реактивних систем залпового вогню", - заявив Коваль.

За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ВСУ.

Читайте також: Тука підтримав ідею надання ветеранам АТО кредитів на бізнес замість пільг

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.

Нагадаємо, 23 травня в результаті бойових дій в зоні АТО загинули сім українських військових, ще дев'ятеро були поранені, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов. При цьому спікер РНБО зазначив, що це найбільша кількість втрат за останній рік.