За добу в зоні ООС українські військові знищили п'ятьох терористів

16 вересня 08:32

Доба для бійців Об'єднаних сил минула без втрат.

 

Російсько-терористичні війська упродовж минулої доби, 15 вересня, 28 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, обстріли бойовиками позицій бійців операції Об'єднаних сил не припиняються. Ситуація на сході України залишається під повним контролем ЗСУ.

Напередодні терористи вели вогонь по захисниках Кримського, Новотошківського, Південного, Новгородського, Луганського, Світлодарська, Новолуганського, Авдіївки, Пісків, Красногорівки, Мар'їнки, Новотроїцького, Чермалика, Павлополя, Гнутового, Водяного, Лебединського та Широкиного.

Для обстрілів вони використовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 120 і 82 мм, озброєння БМП-1 гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Мінометним вогнем калібру 82 мм окупанти накривали позиції бійців Об'єднаних сил поблизу Новолуганського, Гнутового, Водяного та Лебединського. Опорні пункти українських військових у районі Гнутового двічі потрапляли під обстріл з мінометів калібру 120 мм. З озброєння БМП-1 окупанти гатили по позиціях ЗСУ неподалік Кримського та Гнутового.

Упродовж ночі 16 вересня окупанти чотири рази обстріляли позиції українських військових поблизу Опитного та Водяного зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. За даним Головного управління розвідки Міністерства оборони України, унаслідок бойових дій в Донбасі п'ятьох окупантів знищено, ще одного поранено.

Нагадаємо, напередодні бойовики чотири відкривали вогонь по опорних пунктах українських військових. За даними штабу ООС, на сході України зафіксоване відносне затишшя.

22 серпня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 29 серпня. "Шкільне перемир'я" стало 16-м з початку війни на сході України. Усі перемир'я, які передували йому, систематично порушувалися бойовиками. Чергове "хлібне" бойовики порушили у перший же день.

30 квітня, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Детальніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".