За добу в Україну повернулося понад 37 тисяч людей – ДПСУ

28 березня 12:33

Пасажиропотік на кордонах збільшився вдвічі.

 

За добу український кордон перетнули майже 49 тисяч осіб, 37 з яких – це українці, які повернулися із-за кордону. За добу на кордонах кількість пасажирів збільшилась вдвічі. Попередньої доби в Україну повернулося 18 тисяч українців, повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

"Найбільше наші співвітчизники вчора поверталися прибувши до кордону без транспортних засобів. Саме тому в пунктах пропуску суміжних країн фіксувалося значне скупчення людей, які очікували на перетинання кордону", - повідомляє ДПСУ.

На певний час на одному з напрямків був відкритий піший напрямок. У п'ятницю, 27 лютого, понад 22 тисяч українців перетнули кордон пішки, тоді як попередньої доби пішки прибули 6,5 тисяч осіб.

Крім того, в аеропорту "Бориспіль" за добу було оформлено 5,5 тисячі українців, які повернулися в Україну майже 30 рейсами.

Також вчора Україну залишили 4,4 тисячі іноземців, яких оформлено на виїзд.

Прикордонники вимірюють температуру та проводять опитування про стан здоров'я в усіх, хто прибуває в Україну. Вчора на кордонах людей з ознаками захворювання на Covid-19 не виявлено.

Читайте також: Логвінський, Бернацька і Бабін підозрюються у справі "Золотого мандарина" – НАБУ

Зараз ще близько 9 тисяч осіб, які заявили про бажання повернутися додому, залишаються за кордоном. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій. МОЗ просить тих громадян, у кого буде така можливість, продовжити своє перебування в країні, в якій вони перебувають зараз. З такими громадянами буде працювати програма "Захист".