За добу в Донбасі поранені семеро українських військових

27 червня 09:02

Підтримувані РФ бойовики 39 разів порушили режим припинення вогню і обстрілювали українські позиції.

 

Підтримувані РФ бойовики в Донбасі 26 червня здійснили 39 обстріли, з яких тринадцять - із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами. В результаті семеро українських військових постраждали, повідомляє прес-служба штабу операції Об'єднаних сил.

27 червня бойовики здійснили ще десять обстрілів.

За даними української розвідки два бойовика ліквідовані.

"На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, яке не суперечить Мінським домовленостям", – йдеться у повідомленні штабу.

Як повідомлялося, учасники ТКГ у Мінську 19 червня не змогли узгодити чергове "хлібне перемир'я".

18 і 24 квітня російська сторона в Тристоронній контактній групі двічі відмовилася погоджувати ініційоване Україною чергове "великоднє перемир'я" в зоні бойових дій у Донбасі.

Збройний конфлікт у Донбасі триває з 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що в Донбасі можуть перебувати хіба що російські "добровольці".

За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року, за час конфлікту загинули близько 13 тисяч осіб, майже 30 тисяч - поранені.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна"