За добу окупанти десять разів порушили режим припинення вогню – штаб ООС

03 серпня 09:20

З початку суботи окупанти вже двічі обстріляли позиції ОС.

 

У Донбасі за минулу добу, 2 серпня, бойовики російсько-окупаційних військ 10 разів порушили режим тиші, у результаті обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. Про це повідомляє у Facebook пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

Позиції українських підрозділів обстрілювали з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Обстріли відбувалися у районі Новоселівки Другої, Богданівки, Павлополя, Нижньотеплого, Луганського, Південного, Світлодарська.

З початку поточної доби, 3 серпня, окупанти двічі обстріляли позиції ОС. У районі Кримського і Майорська. Один військовослужбовець отримав поранення.

З опівночі 21 липня в Донбасі почало діяти чергове "літнє перемир'я", погоджене Тристоронньою контактною групою на засіданні 17 липня. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася погоджувати ініційоване Україною "великоднє перемир'я", запровадження "хлібного" зривалося двічі.

Нове перемир'я стало вже 20-м від початку війни в Донбасі й на другу добу було порушено бойовиками. 22 липня на Луганщині окупанти упродовж десяти хвилин вели вогонь з піхотного озброєння.