З усіх відмов на в'їзд в Польщу 60% стосувались українців

28 сiчня 15:09

Головна підстава відмови у в'їзді – невідповідність документів.

 

Польща не надала дозволу на перетин кордону понад 77 тис. іноземців, які у 2018 році намагалися в'їхати в країну. При цьому найбільше відмов у в'їзді до Польщі отримали громадяни України, повідомила речниця Прикордонної служби Польщі Аґнєшка Ґоліас.

За даними Головної комендатури Прикордонної служби, торік польські прикордонники видали 77,2 тис. відмов у в'їзді до Польщі. Найбільше – на кордоні з Україною (48,8 тис.), з Білоруссю (майже 26 тис.) і на кордоні з Росією (1,3 тис.). Найчастіше відмовляли у перетині кордону громадянам України (46,7 тис.), Росії (20,2 тис.) та Білорусі (5,5 тис.), пише "Польське радіо".

Головними підставами для видачі рішень про відмову у в'їзді до країни були відсутність дійсної візи або документу перебування, брак документів, що підтверджують мету в'їзду та відсутність необхідних коштів.

У 2018 році Прикордонна служба Польщі перевірила загалом на кордоні 52,3 млн осіб. 36 млн з них – це іноземці. Понад 21,6 млн перевірок проведено на кордоні з Україною.

Як повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін, сьогодні Україна веде переговори з 22 країнами про спрощення візового режиму або введення безвізу. При цьому протягом декількох місяців Україна планує розпочати переговори ще з кількома країнами.