З початку "перемир'я" в Донбасі зафіксовано 70 порушень режиму припинення вогню – СММ ОБСЄ

29 серпня 09:50

ОБСЄ закликає припинити обстріли.

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала в Донбасі з 00:01 29 серпня, тобто після настання так званого шкільного перемир'я, понад 70 порушень режиму припинення вогню. Про це повідомив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг на сторінці місії в Twitter.

"Сторонам необхідно виконати свої підтверджені зобов'язання щодо припинення вогню. Вогонь повинен припинитися прямо зараз в цілях захисту українців по обидві сторони лінії зіткнення", - заявив Хуг.

За даними штабу операції Об'єднаних сил, незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, обстріли бойовиками позицій бійців не припиняються. За ніч з 29 серпня бандформування двічі відкривали вогонь по позиціях бійців ВСУ поблизу Гнутового і Талаківки з великокаліберних кулеметів.

Нагадаємо, 22 серпня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з середи, 29 серпня. "Шкільне перемир'я" стане 16-м з початку війни на сході України. Всі перемир'я, які передували йому, систематично порушувалися бойовиками.