З наступного тижня деякі аеропорти України патрулюватимуть кінологічні підрозділи

02 листопада 17:46

Це має зменшити наркопотік через українські летовища.

 

З наступного тижня чотири аеропорти України почнуть патрулювати кінологічні підрозділи. Це дасть змогу перекрити канали постачання наркотиків на територію України. Також в аеропортах посилять протидію іноземцям, які прибувають до України для скоєння злочинів, повідомив перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

"З наступного тижня до патрулювання чотирьох аеропортів держави будуть залучені кінологічні підрозділи",- заявив В'ячеслав Аброськін.

За його словами, останнім часом поліція зафіксувала багато випадків переправлення наркотиків через аеропорти. У зв'язку з цим патрулювати великі летовища будуть не лише кінологи, а й оперативники підрозділів протидії наркозлочинності.

"Поки ми хочемо провести експеримент в аеропортах Київської області, зокрема – в аеропортах "Бориспіль" та "Жуляни", а також в Одесі та Львові. Згодом така робота розпочнеться і в Харкові. Спільні наряди патрульної поліції та кінологів розпочнуть роботу в зоні прильоту та відльоту, а також на прилеглій території до аеропорту. Ця робота розпочнеться вже з п'ятого листопада", - додав Аброськін.

Він зазначив, що лише через Міжнародний аеропорт "Бориспіль" за місяць проходить 1,1 мільйона пасажирів. За словами Аброськіна, посилення несення служби в аеропортах дасть можливість виявляти небажаних для України громадян, які прибувають з метою скоєння злочинів.

Читайте також: У Тунісі заарештували племінника виконавця теракту в Берліні

Нагадаємо, на початку жовтня Служба безпеки України разом із Національною поліцією викрили групу наркоторговців, яка діяла на території Київської та Черкаської областей. Один із зловмисників виявився екс-співробітником Міністерства внутрішніх справ України. Співробітники Служби безпеки вилучили наркотиків на три мільйони гривень.