З 2021 ЗНО з математики буде обов'язковим

26 квiтня 11:57

Іспит буде дворівневим.

 

Випускники українських шкіл з 2021 року складатимуть обов'язковий іспит з математики, а історія України та іноземна мова будуть предметами за вибором, заявила під час Години запитань до уряду міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

"З 2021 року ми плануємо запровадити обов'язковий іспит із математики для всіх випускників. І я хочу сьогодні це анонсувати на засіданні Верховної Ради завчасно. Це означає, що випускники дев'ятих класів цього року будуть уже готуватися до такого іспиту", - сказала вона під час виступу у Верховній Раді.

Гриневич додала, що таке рішення обумовлене тим, що базові математичні навички необхідні кожній людині. При цьому вона підкреслила, що всі країни, які хочуть посилити свій інноваційний потенціал, вводять обов'язковий іспит з математики.

Міністр також зазначила, що іспит буде дворівневим -таким, що підтверджує базові знання, і поглибленим, для "гуманітаріїв" і "технарів"

Також міністерство готує посилене вивчення з 2021 року математики та іноземних мов, зокрема англійської, яка буде на рівні з історією України одним із обов'язкових іспитів на вибір.

Зараз випускники обов'язково повинні здавати ЗНО з української мови та історії, а також з математики або іноземної мови на вибір.

Зазначимо, що згідно з постановою уряду випускники 2019 року отримають замість атестатів - свідоцтва про отримання повної загальної середньої освіти.