З 19 вересня на українських дорогах з'являться нові ділянки "під прицілом" TruCAM

18 вересня 13:09

Оприлюдено карту ділянок, на яких використовуватимуться радари.

 

У четвер 19 вересня, на українських дорогах з'являться 17 нових ділянок, обладнаних приладами для вимірювання швидкості TruCAM, і вісім розширених існуючих, повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

"З 19 вересня на дорогах України додається 17 нових та буде розширено 8 існуючих ділянок автодоріг (з підвищеним рівнем аварійності), на яких здійснюватиметься контроль швидкісного режиму за допомогою лазерних вимірювачів швидкості TruCAM. Усього для вимірювання швидкості на дорогах країни використовуються 100 таких приладів", - пише він у Facebook.

За словами заступника начальника Департаменту патрульної поліції, метою встановлення радарів є не притягнення до відповідальності якнайбільшої кількості водіїв, а попередження правопорушень і привчання водіїв бути відповідальними на дорозі.

"Наші підходи у цьому процесі незмінні: публікуємо карту з ділянками, де вимірюють швидкість руху; про використання приладів вимірювання швидкості вас повідомлятимуть дорожні знаки; у місцях фіксації порушень буде стояти службовий автомобіль з увімкненими синіми проблисковими маячками", - додає Білощицький.

Загалом від початку використання радарів TruCAM на українських дорогах у жовтні минулого року патрульні винесли понад 302 тисячі адміністративних постанов за перевищення швидкості.

Нагадаємо, у липні минулого року в Україні стартували масові перевірки пасажирського транспорту через низку смертельних ДТП за участю пасажирського транспорту. Під час перевірок правоохоронці виявили 50 водіїв, які керували автобусами в стані алкогольного сп'яніння. Також було виявлено майже 1,5 тисячі технічно несправних транспортних засобів, що використовуються для перевезення пасажирів.

З 8 жовтня 2018 року на українських дорогах використовуютьсяамериканські радари TruCam. На порушників швидкісного режиму чекає штраф у розмірі 255 грн (перевищення понад 20 км/год) або 510 грн (перевищення понад 50 км/год).

Докладніше про смертність від ДТП читайте в статті Ольги Скрипник "Кінські сили vs людське життя" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".