ЮНІСЕФ прискорить доставку вакцини від кору в Україну

06 лютого 14:19

До кінця лютого надійдуть 220 тисяч доз вакцини від кору, паротиту, краснухи.

 

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) прискорить доставку вакцини від кору в Україну. 220 тисяч доз вакцини від кору, паротиту, краснухи (КПК) прибудуть в Україну наприкінці лютого 2018 року. Бельгійську вакцину виробництва Глаксо Сміт Кляйн одразу передадуть у регіони.

"Нова партія вакцини від кору була закуплена ЮНІСЕФ на замовлення Міністерства охорони здоров'я у рамках підтримки державної програми імунізації. Завдяки підтвердженій міжнародній експертизі у сфері закупок ЮНІСЕФ зміг придбати 1 097 600 додаткових доз вакцини КПК для відповіді України на спалах кору", - зазначили в МОЗ.

Поставка буде здійснена в три етапи: перша доставка - 220 тисяч доз вакцини - очікується у кінці лютого, друга поставка - 800 тис. доз вакцини КПК - планується на кінець березня, а третя - 77 600 доз КПК - має прибути наприкінці травня.

У другій половині 2018 року ЮНІСЕФ також поставить 901 400 доз вакцини КПК. До цього часу потребу країни у вакцині проти кору покриють додаткові поставки, що прибудуть у лютому, березні і травні.

Раніше повідомлялося про те, що всього з початку 2018 року майже три тисячі українців захворіли на кір. За цей період від кору померли три людини: двоє дітей і один дорослий пацієнт. У Києві з початку лютого зафіксовано 13 випадків захворювання на кір, при цьому десятеро хворих – діти.

Раніше в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила про те, що кір до України прийшла з Євросоюзу, а саме з Румунії, де також є проблеми з вакцинацією.