ЄСПЛ переніс розгляд справи щодо порушення прав людини в Криму

06 лютого 15:30

Причини такого рішення невідомі.

 

Європейський суд з прав людини переніс на невизначений термін публічні слухання щодо порушень прав людини в анексованому Криму у рамках справи "Україна проти Росії", передає "Європейська правда". Слухання були призначені на 27 лютого.

"Суд вирішив перенести слухання, які планувалися на 27 лютого. Також там наразі не коментують імовірну дату засідання. Сайт ЄСПЛ також повідомляє, що засідання "відкладене", - повідомили у прес-службі ЄСПЛ.

Причину перенесення слухань у суді не повідомили. У той же час зазначено, що сторони судової суперечки отримали офіційне повідомлення про перенесення дати слухань. Як зазначили в ЄСПЛ, рішення про зміну дати у такий короткий час до засідання є безпрецедентним.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини передав на розгляд своєї Великої палати чотири позови проти Росії щодо дій в Криму, і в Донбасі. Ці справи стосуються звинувачень, висунутих Україною до Росії і озброєних груп, які вона контролює, в порушення Європейської конвенції з прав людини. У червні чотири провадження були об'єднані в два.