Єпископи УПЦ МП планують провести зустріч з Порошенком – ЗМІ

09 листопада 12:59

Участь всіх єпархіальних і вікарних архієреїв УПЦ МП є обов'язковою.

 

Єпископат Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) планує зустрітися з президентом України Петром Порошенком. Зустріч повинна відбутися у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (корпус №45) у вівторок, 13 листопада, о 14:00. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на митрополита УПЦ МП Олександра (Драбинка).

У повідомленні канцелярії Київської митрополії вказується, що участь всіх єпархіальних і вікарних архієреїв УПЦ МП є обов'язковою. У той же час митрополит Олександр не зміг підтвердити виданню, чи буде присутнім на зустрічі предстоятель УПЦ МП Онуфрій.

Раніше глава УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що найближчим часом відбудеться об'єднавчий собор для створення єдиної української помісної церкви. Джерела "Української правди" повідомляють про те, що собор може бути проведений 21 або 22 листопада.

Як повідомлялося, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській помісній церкві. На Фанарі заявили про те, що процес надання Томосу триватиме. Того ж дня Синод Вселенського патріархату ухвалив рішення, згідно з яким передача Київської митрополії Московському патріархату у 1686 році вважається недійсною.

Патріарх Київський і всієї України-Русі Філарет повідомив про те, що українські православні ієрархи проведуть Собор, на якому буде прийнято рішення про створення єдиної помісної православної церкви. У Соборі візьмуть участь представники УПЦ КП та УАПЦ, а також частина єпископів УПЦ МП.

Саме патріархові об'єднаної церкви Вселенський патріарх Варфоломій вручить Томос, повідомив президент Петро Порошенко.

Докладніше читайте в статті Катерини Щоткіної "Томос: усі гарантії, крім української..." у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".