ЄІБ надав кредит на 200 мільйонів для підтримки переселенців

23 травня 23:08

Кошти призначені для відновлення інфраструктури в Донецькій і Луганській областях.

 

Європейський інвестиційний банк надав уряду України кредит у розмірі 200 мільйонів євро на відновлення ключових об'єктів інфраструктури в Донецькій і Луганській областях, а також забезпечення гідних умов проживання для внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомив глава представництва фінустанови Жан-Ерік де Загін, передає Інтерфакс-Україна.

Де Загін відзначив, що метою кредиту в цілому є поліпшення рівня життя українців у Донбасі.

"Надзвичайна кредитна програма для відновлення України була розроблена спеціально для того, щоб допомогти жителям Східної України, включаючи тисячі ВПЛ, вирішувати складні проблеми, з якими вони стикаються в результаті збройного конфлікту. Ця програма на суму 200 млн євро є частиною нашого загального кредитного портфеля для України в розмірі 5,8 млрд євро", - розповів він.

Програма поширюється на підконтрольні Україні території Донецької і Луганської областей, сусідні Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську області, а також міськради Київської, Одеської, Полтавської та Херсонської областей з великим напливом внутрішньо переміщених осіб

Раніше глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі повідомив про те, що ЄС надав Україні 12 млрд євро, з них 3,4 мільярда макрофінансової допомоги протягом 2015-2017 років. При цьому Україна не встигла використати вісім мільйонів євро.