Ярема відсторонив свого заступника Даниленка від виконання обов'язків

30 вересня 15:20

Даниленко написав заяву з проханням усунути його від виконання обов'язків на час проведення службового розслідування.

 

Генеральний прокурор Віталій Ярема на брифінгу повідомив про те, що усунув свого заступника Анатолія Даниленка від виконання обов'язків на час проведення службового розслідування.

За словами Яреми, Даниленко сам звернувся до нього із заявою про відсторонення від виконання обов'язків.

"Даниленко звернувся до мене із заявою, оскільки він не хоче бути присутнім на роботі, виявив бажання, щоб його відсторонили від виконання обов'язків на час проведення службового розслідування. За дорученням президента України призначено службове розслідування, до якого залучені працівники СБУ",- заявив Ярема.

Нагадаємо, журналістка програми "Наші гроші" Аліна Стрижак заявила про погрози щодо неї та її родини під час зйомок сюжету про Генпрокуратуру.

Як повідомила журналістка, на початку вересня вона почала готувати програму про заступників генпрокурора. В одному з сюжетів, зокрема, йшлося про заступника Віталія Яреми Анатолія Даниленка, родина якого, за інформацією Стрижак, вивела з державної власності 140 гектарів водойм поблизу сіл Хлепча і Солтанівка Васильківського району Київської області через фірму "Солтанівка-каскад".

"До мене додому прийшов невідомий чоловік з погрозами щодо мене і моєї родини. І порадив не займатися розслідуваннями", - розповіла Стрижак.

Зазначимо, що за даними журналістського розслідування, власниками фірми "Солтанівка-каскад" майже весь час були троє людей. В'ячеслав Даниленко - син нинішнього заступника генпрокурора Анатолія Даниленка. Ільїн Микита - син Геннадія Ільїна, якого ЗМІ називали колишнім начальником охорони Петра Порошенка. Зараз Геннадій Ільїн є депутатом Київради від УДАРу, заступником голови Комісії з питань боротьби з корупцією. Третім співвласником значився народний депутат, який нещодавно вийшов з КПУ, Скарбовійчук Руслан.

Раніше повідомлялося про те, що 26 вересня активісти "Автомайдану" пікетували будівлю ГПУ з вимогою відправити у відставку заступника генпрокурора Анатолія Даниленка. !zn