"Яндекс" придбав права на серіал "Слуга народу". Студія "Квартал 95" заявляє про непричетність до продажу

24 травня 14:57

Російські ЗМІ повідомили, що від сьогодні серіал можна подивитися по підписці на сервісі "КиноПоиск".

 

Російська компанія "Яндекс" придбала ексклюзивні права на показ в інтернеті на території РФ серіалу "Слуга народу", в якому виконав головну роль чинний президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляє російське видання "Ведомости".

За даними видання, з сьогоднішнього дня серіал можна подивитися по підписці на сервісі "КиноПоиск".

Зауважимо, "Яндекс" заблокований в Україні. Рішенням РНБО для ресурсу анульовано ліцензію через те, що "Яндекс" надає дані зі своїх серверів правоохоронним органам і оборонним відомствам РФ. "КиноПоиск" також підпадає під українські обмежувальні заходи.

Студія "Квартал 95" заявляє про непричетність до продажу прав на трансляцію "Слуги народу" в Росії "Яндексу", підкресливши, що міжнародною дистрибуцією телешоу займається шведська компанія Eccho Rights.

"Міжнародною дистрибуцією серіалу "Слуга народу" і ще кількох проектів, вироблених студією "Квартал 95", в тому числі "Розсміши коміка", "Розсміши коміка. Діти", займається компанія Eccho Rights", - заявили в прес-службі "Квартал 95".

Eccho Rights - міжнародна компанія з управління правами з офісами в Стокгольмі, Стамбулі, Мадриді і Манілі. Починаючи з 2018 року Eccho Rights входить до складу CJ ENM , однієї з найбільших в Азії медіа-і розважальних компаній.

Як повідомлялося, серіал "Слуга народу" був заблокований з 22 травня на території Росії на прохання правовласника.

Серіал "Слуга народу" складається з трьох сезонів (51 серія). Прем'єра шоу в Україні відбулася на телеканалі "1+1" у листопаді 2015 року, другого сезону - 23 жовтня 2017 року, а прем'єра третього сезону відбулася напередодні президентських виборів – 27 березня 2019 року.

Згідно з оприлюдненою президентом Володимиром Зеленським декларацією про доходи, йому належить 100% корпоративних прав ТОВ "Кіноквартал", 99,99% корпоративних прав ТОВ "Студія Квартал-95" (0,01% - Олені Зеленській), 25% ТОВ "Зелари ФІШ", 16,7% ТОВ "Продюсерський центр "Ліга сміху", 22,5% ТОВ "Анімаційна студія 95", 12,5% ТОВ "Квартал ТВ", 18% ТОВ "Студія Квартал 95",15% ТОВ "Фіш-Хаус" (ресторанний бізнес). 12,5% ТОВ "Інвест-Аніма", Він також володіє 13% ТОВ "Гауді Студіо",18,75% ТОВ "Квартал-Концерт".

Зеленський є кінцевим бенефіціаром ТОВ "Кіноквартал" (Україна), ТОВ "Студія квартал-95" (Україна), Ельдоранте Лімітед (Aldorante Limited, Кіпр), Вілхар Холдінгс Лімітед (Vilhar Holdings Limited, Кіпр),Фільм Херітейдж інк. (Film Heritage inc, Беліз), Сан Томмасо С. Р. К. (San Tommaso S. R. L.,Італія).