"Вже звинувачували, що війна через нас": переселенці підтримали евакуйованих українців

21 лютого 16:46

Українцям, які прибули з Уханю, привезли фрукти, солодкі напої, каву та шоколад.

 

Внутрішньо переміщені особи із Донецька привезли продукти харчування під санаторій в Нових Санжарах, в якому на обсервації перебувають евакуйовані громадяни України. Про це в Facebook написав журналіст Володимир Рунець.

"Приїхали переселенці з Донецька. Привезли все, що змогли. "Нас вже звинувачували, що війна через нас. Цих людей звинуватять, що вірус через них", - написав Рунець.

Відомо, до для українців небайдужі донеччани привезли ящики з апельсинами, гранатами та газовими напоями, а ще каву та шоколад.

Раніше евакуйована з Уханю українка показала, в яких умовах люди будуть відбувати карантин у Нових Санжарах. Вона зняла на відео кімнату, в яку її помістили.



Раніше літак з евакуйованими із Уханю українцями та іноземцями приземлився у Харкові. Загалом із Китаю евакуювали 72 людини – 45 українців та 27 іноземних громадян. Трьом громадянам та дівчині з собакою відмовили в евакуації із зони спалаху коронавірусу COVID-19.

Евакуйовані два тижні перебуватимуть в обсервації у закритому медзакладі Нацгвардії у Нових Санжарах. Однак місцеві жителі зустріли громадян протестами, заблокованими дорогами та агресивною поведінкою. Для забезпечення порядку до населеного пункту стягнули Нацгвардію та поліцію. У результаті зіткнень постраждало 10 людей, у тому числі 9 правоохоронців.

Про те, як Нові Санжари зустрічали евакуйованих з Уханю читайте в статті Тетяни Силіної "Український сором".