ЗСУ збили ворожий безпілотник в небі над Луганщиною

12 жовтня 21:26

Одному БПЛА вдалося повернутися на окуповану територію.

 

Сили протиповітряної оборони Збройних сил України збили в небі над Луганською областю безпілотний літальний апарат. Об'єкт було вражено на висоті 2000 метрів. Ніхто з цивільних осіб не постраждав, повідомляє прес-центр штабу оперативного командування "Північ".

Вранці у п'ятницю, 12 жовтня чергові сили ППО виявили два БПЛА, що перетнули лінію розмежування і рухалися у бік Лисичанського нафтопереробного заводу, уточнили в штабі.

Обидва ворожих БПЛА були ідентифіковані як ударні, і командування віддало наказ знищити їх. У результаті відбиття повітряної атаки один безпілотник було знищено, другому вдалося повернутися на окуповану територію.

"Цей випадок ще раз доводить цинізм і нахабство ворога. Адже саме в ці дні у Лисичанську та Сєвєродонецьку проходять святкові заходи до Дня захисника України", - відзначили в штабі.

Як повідомлялося, 12 жовтня у двір однієї з шкіл і в міський парк Лисичанська впали уламки ракети ЗРК "Оса". Через інцидент були евакуйовані понад 700 осіб, а територію оточили. Бойових елементів серед уламків не виявилося, постраждалих немає.