ВСУ перетворилися в армію-мікроцефал з колосальним некомплектом - експерт

18 квiтня 16:30

Юрій Бутусов впевнений, що збільшення чисельності армії не мало сенсу.

 

Відсутність програми розвитку збройних сил призводить до абсолютно хаотичних наслідків. Вірніше, така програма є, але нова чисельність в 250 тисяч людей і нова структура в ній не визначені.

Про це в статті для DT.UA пише журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов.

У результаті маємо патову ситуацію - величезна розбухла армія, перевантажена допоміжними й тиловими частинами. Армія-мікроцефал, що має колосальний некомплект і недостатню чисельність бойових бронетанкових, піхотних і артилерійських підрозділів.

"Насправді, з огляду на скромні ресурси й технічні можливості країни, збільшення чисельності армії не мало сенсу. Навпаки, було б розумніше створювати якісну перевагу. Армію меншого складу можна було б швидше і якісніше оснастити", - зазначає автор.

У результаті величезні потреби необґрунтовано роздутих штатів заповнюються небоєготовою технікою, а командування приписками виправдовує це розбухання. Менша чисельністю армія могла б більше купувати нової надійної техніки. А розбухла армія для звітності доповідає про "капітальний ремонт" повністю розукомплектованих бойових машин. Якість такого "відновлення" дуже низька, та й надійність старого заліза, що пролежало на складі десятки років, теж сумнівна, зазначається в статті.

Детальніше читайте в статті Юрія Бутусова Війна не за статутом у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".