ВРП дозволила заарештувати спійманого на хабарі голову Сумського госпсуду

07 листопада 13:04

Олександр Коваленко звільнився з займаної посади після корупційного скандалу.

 

Голову Господарського суду Сумської області Олександра Коваленка звільнили з займаної посади після корупційного скандалу, повідомляє прес-служба суду.

"5 листопада 2017 року відбулися загальні збори суддів, на якому було розглянуто заяву голови господарського суду Сумської області Коваленка Олександра Вікторовича про звільнення його з адміністративної посади. За результатами розгляду заяви було прийнято рішення про звільнення Коваленка...", - сказано в повідомленні.

У своїй заяві суддя стверджує, що спецслужби влаштували проти нього "провокацію" 1 листопада і його звільнення не є визнанням провини, він буде захищати свою репутацію у суді.

Тим часом Вища рада правосуддя (ВРП) розглянула подання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницкого про надання згоди на утримання Коваленка під вартою. ВРП задовольнила клопотання Холодницкого.

Як повідомляє прес-служба ВРП, 2 листопада Коваленку оголосили і вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК.

Нагадаємо, що 1 листопада співробітники СБУ викрили голову Сумського господарського суду в отриманні хабара, він вимагав у бізнесмена понад 26 тисяч доларів за "вирішення" земельного питання.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 368 КК (одержання службовою особою неправомірної вигоди).