ВР не змогла відкласти припинення призначення спецпенсій

02 червня 17:39

Відповідні законопроекти не набрали достатньої кількості голосів.

 

Народні депутати не проголосували ні за один з двох проектів Закону про внесення зміни до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо пенсійного забезпечення" про перенесення термінів прийняття закону про призначення усіх пенсій, в тому числі спеціальних, на загальних підставах. Законопроекти №2852 і №2852-1 набрали 52 і 60 голосів відповідно.

Таким чином, перенесення строків припинення призначень спецпенсій не буде.

У зв'язку з набранням чинності Закону України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо пенсійного забезпечення" від 2 березня 2015 Пенсійний фонд України припинив призначення спецпенсій депутатам, міністрам, суддям, прокурорам, митникам, податківцям та іншим чиновникам.

Закон України, прийнятий Радою у березні, передбачав, що уряд до 1 травня мав внести відповідний пакет законів про пенсійну реформу і якщо парламент до 1 червня не прийме цей закон, то система спецпенсій в Україні перестає існувати.

Кабмін 30 квітня вніс до ВР пакет законопроектів щодо реформування пенсійної системи, ліквідації системи спецпенсій і впровадження накопичувального рівня пенсійного страхування.

Верховна Рада в свою чергу не прийняла до 1 червня зазначені законопроекти. У зв'язку з цим Пенсійний фонд України припинив призначати спецпенсії.

Як повідомлялося, міністр соцполітики Павло Розенко заявив, що парламентський комітет блокує пенсійну реформу через небажання скасовувати спецпенсії.