Волонтер повідомив про знищення силами АТО передової позиції бойовиків на Світлодарській дузі

16 квiтня 18:21

Серйозно пошкоджені кілька вогневих точок і опорних пунктів терористів, бандформування зазнали втрат.

 

Українські військові знищили одну з передових позицій бойовиків на Світлодарській дузі. Так званий "Фурункул" існував на ній з 2015 року, повідомляє волонтер Юрій Мисягін.

"Також були серйозно пошкоджені, а місцями повністю зведені нанівець 6 вогневих точок і ВОПів (взводних опорних пунктів – ред.) ворога", - пише він на своїй сторінці в Facebook.

Крім того, терористи зазнали втрат у живій силі. У їхніх лавах двоє вбитих, троє поранених і велика кількість контужених.

За словами Мисягіна, бійці 54 ОМБр ретельно збирали та аналізували інформацію щодо противника в зоні відповідальності бригади та наданих їй батальйонів. Після чого з різних місць по терористах НЗФ "почалася роздача "люлів"".

Російсько-окупаційні війська, які відмовляються дотримуватися "великоднього перемир'я" в Донбасі, зазнають втрат особового складу та техніки, зазначає волонтер.

"Терористам і шанувальникам "руського миру" в Донбасі, ой як несолодко. Крім багатьох різних внутрішніх проблем, вони ще через власні провокаційні дії зараз зазнають серйозних втрат у військовій техніці й живій силі. І так зараз не лише в районі Докучаєвська", - підкреслює Мисягін.

Як повідомлялося, 26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України.

З 5 березня в зоні АТО було оголошено всеосяжне стійке перемир'я, яке російські терористи порушили за годину після його початку. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.