Волкер відреагував на відведення українських військових у Станиці Луганській

27 червня 01:21

Спецпредставник США закликав бойовиків здійснити аналогічний крок.

 

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер привітав відведення сил українських військових з однієї з позицій перед КПВВ у Станиці Луганській. Про це він повідомив у своєму Twitter, зазначивши, що наступний крок повинна зробити Росія.

"Хороший крок, здійснений Україною у Станиці-Луганській. Тепер Росії вирішувати щодо реалізації взаємних подальших заходів для зміцнення припинення вогню, включно з відведенням важкої зброї і роззброєння незаконних збройних формувань", - написав Волкер.

Як повідомлялося, українські військовослужбовці 26 червня відвели свої сили від Станиці Луганської, де займали позиції біля КПВВ.

Зазначимо, що переговори з розведення сил у Станиці Луганській почалися ще в 2016 році. Тоді Станицю Луганську могли виключити з переліку зон Тристоронньої контактною групою для розведення сил, через постійні обстріли з боку бойовиків "ЛНР".

5 червня поточного року Тристороння контактна група (ТКГ) погодила чергову спробу розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської з 10 червня. Однак бойовики в черговий раз зірвали розведення сил регулярними обстрілами. Крім того, замість того, щоб готуватися до залишення позицій, російсько-окупаційні війська спробували наростити свої сили в районі Станиці Луганської.