Волкер розповів, чому жителі окупованих територій не обурюються бойовиками

12 липня 07:11

У цьому винний страх перед можливою розправою з боку бойовиків, зазначив спецпредставник США.

 

Мешканці окупованих територій, що контролюються проросійськими терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР" незадоволені життям на підконтрольних бойовикам територіях і вважають, що мирне життя там завершилося з приходом російських окупантів у 2014 році, заявив спеціальний представник США по Україні Курт Волкер в інтерв'ю німецькому виданню Bild.

За словами Волкера, бойовиками та їхньою політикою незадоволені майже все; і якщо люди не виходять на вулиці, і не протестують, це не означає, що вони задоволені, і підтримують бойовиків. Найчастіше жителів Донбасу від прояву свого неприйняття "русского міра" утримує лише страх негайної розправи над ними терористів.

"По-перше, ви повинні знати, що "народні республіки" не є вільними товариствами, в яких люди можуть самі обирати своїх лідерів і т. д. Те, що люди не протестують, не означає, що вони щасливі. Розчарування практично у всіх", – заявив Волкер.

Спецпредставник США додав, що місцеве населення до крайньої міри розчароване не тільки своєю так званими "владою", але і "підтримкою" Росії, яка робить все для ескалації конфлікту в Донбасі.

Раніше спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер повідомив про те, що військовослужбовці Збройних сил України мають право відкривати вогонь у відповідь на обстріли російсько-окупаційних військ в українському Донбасі, тому що вони знаходяться на своїй землі.

Волкер запевнив, що США і ЄС не мають розбіжностей щодо озброєння України. За його словами, ніхто в Європі не проти підвищення обороноздатності української.

Волкер нагадав про відповідальність Росії за війну в Донбасі. Він висловив упевненість, що питання врегулювання конфлікту необхідно вирішувати терміново. При цьому, американський дипломат назвав війну "гарячою".

Нагадаємо, що в понеділок, 14 травня, Курт Волкер прибув до України. Американський дипломат відвідав зону проведення операції Об'єднаних сил, щоб вивчити гуманітарні проблеми мешканців Донецької та Луганської областей, а також зустрівся з командувпчем Об'єднаних сил Сергієм Наєвим, а також зі спостерігачами СММ ОБСЄ.