Водопостачання Торецька відновлено в повному обсязі

15 сiчня 10:32

Під час перевірки території, прилеглої до аварійної ділянки водогону, піротехніки знайшли та знешкодили гранату Ф-1.

 

Штаб операції Об'єднаних сил повідомляє про відновлення роботи водогону "Горлівка-Торецьк" і, як наслідок, водопостачання Торецька й прилеглих населених пунктів.

"Водопостачання Торецька відновлено!.. Зараз триває заповнення резервуарів (водою – ред.)", - йдеться у повідомленні на сторінці штабу у Facebook.

Аварійно-відновлювальні роботи на ділянці водогону, де стався прорив, тривали дві доби. Напередодні, після відкачування води із затопленої аварійної ділянки, ремонтникам вдалося дістатися до пробоїни та полагодити її.

"Упродовж двох днів підрозділи ДСНС разом із групами цивільно-військового співробітництва та СЦКК забезпечували безпеку ремонтно-відновлювальних робіт для співробітників компанії "Вода Донбасу"", - наголошується у повідомленні.

Зокрема, піротехніки перевірили 2,5 га місцевості, прилеглої до аварійної ділянки водогону. І виявили гранату Ф-1, небезпечну знахідку знешкодили.

У суботу, 12 січня, рятувальники отримали інформацію про збільшення втрат води на водогоні "Горлівка-Торецьк", внаслідок чого Горлівська фільтрувальна станція № 2 зупинила подачу води вказаним водогоном.

Без води залишилися мешканці Торецька, Залізного, Північного та Південного. З 13 січня жителям та інфраструктурним об'єктам відповідних населених пунктів підвозили питну й технічну воду, 14 січня у Торецьку було оголошено надзвичайну ситуацію місцевого рівня.