Водій Hummer, який збив дівчинку, відмовився надати біоматеріал для аналізу

26 липня 02:25

Прокуратура Києва через суд вимагатиме примусово відібрати у Островського біологічні матеріали для аналізу.

 

Водій позашляховика Hummer Кирило Островський, який у ніч з 24 на 25 липня насмерть збив дитину у Києві, відмовився надати для перевірки необхідні для аналізів зразки біологічних матеріалів, повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець у Facebook.

Максимець заявила, що хоча алкотестер не виявив у крові Островського ознак алкоголю, ще не факт, що він у момент ДТП був тверезий і адекватний; повну відповідь на це питання може дати тільки ретельний лабораторний аналіз біоматеріалу підозрюваного.

"Тому рано робити заяви, що він був тверезий, як дехто вже встиг інтерпретувати цю інформацію. І є ще один момент. Водій відмовився надати біологічні зразки, які від нього потрібні", - написала Максимець.

На завершення прес-секретар повідомила, що прокуратура Києва 26 липня через суд вимагатиме примусово відібрати у Островського біологічні матеріали для аналізу. Дане клопотання вже підготовлено та зранку буде направлено до Шевченківського районного суду Києва для якнайшвидшого розгляду.

Нагадаємо, ввечері, 24 липня, у Києві водій позашляховика Hummer H2 із держномером AI8888IO, на смерть збив десятирічну дівчинку на регульованому пішохідному переході. Після чого, не зупиняючись, він спробував втекти, а також зняв номерні знаки з автомобіля.

Від отриманих травм дитина померла на місці події. За гарячими слідами поліція затримала водія. Ним виявився колишній боксер, власник фірми Fit & Sweet Кирило Островський, 1995 року народження.