Водій BMW, що протаранив три автівки, їхав п'яним і без прав – патрульні

21 серпня 12:19

На нього склали адмінматеріали і відпустили до суду.

 

Водій автомобіля ВМW, який напередодні став учасником масштабної дорожньо-транспортної пригоди на Дніпровській набережній у Києві, перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння і без прав, повідомила "Українській правді" представник прес-служби Департаменту патрульної поліції Яна Кутова.

Правоохоронці, які прибули на місце, склали на порушника адміністративний протокол за статтею 124 (вчинення ДТП), статтею 130 (керування в стані сп'яніння) та ч. 4 статті 126 (керування автомобілем особою, яка не має відповідних документів на право керування) КУпАП.

За словами Кутової, адміністративний протокол складено також на одного зі свідків ДТП, який разом з іншими свідками аварії намагався влаштувати водієві ВМW самосуд. "На місці знаходилися небайдужі громадяни, які після ДТП накинулися на водія та хотіли вчинити самосуд над ним. Екіпаж викликав підмогу. Одного з найактивніших громадян затримали і склали на нього адмінматеріали за злісну непокору працівникам поліції", - пояснила вона.

Правоохоронцям довелося посадити порушника в патрульний автомобіль, щоб його не побили розсерджені громадяни. Після цього свідки аварії стали розгойдувати поліцейське авто.

Учасника ДТП доставили до Дніпровського управління поліції, де на нього склали адмінматеріали. Його ВМW евакуювали на штрафмайданчик. "Особистість його встановлено, адмінматеріали будуть скеровані до суду, який прийматиме рішення щодо покарання. Прав у чоловіка не вилучали, оскільки водійського посвідчення у нього не було – він вже був відсторонений від керування", - пояснила журналістам Кутова.

Згодом чоловіка відпустили. Патрульні не змогли підтвердити або спростувати інформацію про наявність у нього пістолета – її правоохоронцям повідомили свідки ДТП. Крім цього, у патрульних немає інформації про потерпілих під час аварії або штовханини після неї.

Читайте також: У справі про ДТП за участю головного архітектора Харкова є три версії

Нагадаємо, масштабна ДТП за участю чотирьох автомобілів сталася на Дніпровській набережній Києва у понеділок, 20 серпня. Водій BMW на величезній швидкості намагався обігнати машини, що їхали попереду, але маневр йому не вдався, і BMW протаранив одразу три автівки. Постраждалих унаслідок аварії не було.

Між правоохоронцями, які працювали на місці аварії, і свідками ДТП кілька разів виникали сутички. Свідки аварії вимагали негайного огляду водія BMW на можливе алкогольне сп'яніння. І повідомляли про те, що порушник погрожував оточуючим травматичним пістолетом, а згодом зник з місця події на автомобілі з номерами 7777. Поліцейські цю інформацію не підтвердили.