Вночі бойовики в цілому дотримувалися режиму "тиші", зафіксовано кілька обстрілів - штаб АТО

27 лютого 10:21

Незаконні збройні формування завдали артилерійський удар по селищу Хімік.

 

Ніч з 26 на 27 лютого в зоні АТО загалом пройшла спокійно.

"Бандформування в цілому дотримувалися режиму "тиша". У той же час ніким не контрольовані групи бойовиків періодично провокують українських бійців, обстрілюючи позиції", - заявив керівник прес-центру АТО Анатолій Стельмах.

Так, за його словами, сьогодні вночі зі стрілецької зброї було обстріляно Кримське селище. Також терористи вели вогонь по Ленінському та Майорскому, а близько 01:00 завдали артилерійський удар по Хіміку Донецької області.

Однак у зв'язку з значним зменшенням кількості обстрілу українські військовослужбовці продовжують відведення важких озброєнь у відповідності з мінськими домовленостями.

"У той же час підрозділи АТО, не зважаючи на відведення "Рапір", залишаються на своїх позиціях", - додав Стельмах.

Читайте також: В полоні бойовиків залишаються близько 130 бійців ЗСУ - Міноборони

Раніше сили АТО почали відведення артилерійських систем по всій лінії зіткнення на відстань не ближче 25 км від лінії зіткнення.

Згідно з мінськими угодами, від лінії розмежування повинні бути відведені "всі важкі озброєння обома сторонами на рівні відстані в цілях створення зони безпеки шириною щонайменше 50 км одна від одної для артилерійських систем калібру 100 мм і більше, зони безпеки шириною 70 км для РСЗВ і шириною 140 км для РСЗВ "Торнадо-С", "Ураган", "Смерч" і тактичних ракетних систем "Точка" ("Точка-У")".