Внаслідок обстрілу в Донбасі поранені три українських військових

13 травня 09:15

Бойовики знову застосували заборонену Мінськими домовленостями озброєння.

 

За минулу добу, 12 травня, бойовики 16 раз обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, поранені три українських військовослужбовців, повідомили в прес-центрі Операції об'єднаних сил .

"12 травня збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню, з них один раз - із застосуванням заборонених мінськими угодами мінометів калібру 120 мм. Внаслідок обстрілу двоє військовослужбовців збройних сил отримали поранення, один воїн був травмований внаслідок вибуху ворожої мінометної міни", - відзначили в штабі в понеділок вранці.

В районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід" противник 13 раз обстріляв позиції Об'єднаних сил. Зокрема, чотири рази з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у Авдіївки, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу н. п. Гнутово, двічі з автоматичних гранатометів станкових - поблизу н. п. Кам'янка і Новотроїцьке, станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - в районі н. п. Талаківка, тричі з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - близько н. п. Богданівка, Старогнатовка і Гранітне, двічі з великокаліберних кулеметів - поблизу Лебединського.

В районі відповідальності оперативно-тактичної угруповання "Північ" позиції українських захисників бойовики обстріляли тричі з мінометів калібру 120 мм - поблизу н. п. Кримське, з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - у н. п. Новотошковское, станкових протитанкових гранатометів - близько н. п. Зайцево.

За даними української розвідки, 12 травня двоє бойовиків поранені.

"З початку поточної доби ворог з станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів один раз обстріляв наші позиції поблизу населеного пункту Богданівка в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", - відзначили в штабі.

Також у штабі ООС додали, що з початку поточної доби втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

Як повідомлялося, 18 і 24 квітня російська сторона в Тристоронній контактній групі двічі відмовилася погоджувати ініційоване Україною чергове "великоднє перемир'я" в зоні бойових дій у Донбасі.

"Великоднє перемир'я" було попередньо погоджено ТКГ, а федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Емманюель Макрон під час недавніх переговорів з президентом України Петром Порошенко підтримали цю ініціативу.

7 березня представники Тристоронньої контактної групи в Мінську погодили чергове "весняне перемир'я" з півночі 8 березня – 19-те перемир'я з початку війни в Донбасі. Як і попередні перемир'я, воно у перший же день було порушене бойовиками російсько-окупаційних формувань.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна"