ВМСУ взяли на озброєння нову гідроакустичну систему

12 червня 07:35

Система успішно пройшла державні випробування. Зараз "Ятрань" готується до виробництва у межах державного замовлення.

 

Військово-морські сили України взяли на озброєння нову радіогідроакустичну систему "Ятрань". Відповідний указ 11 червня підписав міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє державний концерн "Укроборонпром".

Система успішно пройшла державні випробування. Вона побудована таким чином, що об'єднує інформацію з багатьох гідроакустичних буїв, які працюють у пасивному режимі і абсолютно непомітні для противника. Це дозволяє повністю контролювати переміщення ворожих кораблів і підводних човнів і передавати координати цілей для знищення.

Буї системи "Ятрань" можуть скидатися з вертольотів, що дозволяє за мінімальний час створити мережу з сенсорів, які повністю охоплюють велику акваторію та побачити повну картину розташування і переміщення всіх кораблів і підводних човнів супротивника.

"Ця система використовувалася під час кількох міжнародних навчань "Сі Бриз", в умовах максимально наближених до бойових. Загалом, під час цих міжнародних навчань у Чорному морі було неодноразово доведено високі характеристики системи "Ятрань", яка на практиці у рази підвищує бойову ефективність протичовнової оборони Військово-морських Сил України", – йдеться в повідомленні.

Зараз "Ятрань" готується до виробництва у межах державного замовлення.

Нагадаємо, в Одеській області в понеділок, 27 травня, відбулися нові випробування ракетного комплексу РК-360МЦ "Нептун", повідомляє прес-служба ДК "Укроборонпром". В ході стрільб перевірялася робота низки конструкційних нововведень крилатої ракети Р-360, здатної вражати морські цілі.

Крилата ракета "Нептун" розроблена державним конструкторським бюро "Луч" у межах стратегічної програми "Ракетний щит". У грудні 2019 року ракетні комплекси мають надійти на озброєння підрозділів берегової оборони ВМС України.

Докладніше про необхідність реформування військової промисловості читайте у статті Валентина Бадрака "Реформа "оборонки" як ключовий виклик новому президенту" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".