Влада швидко прийме рішення нейтралізувати бойовиків, якщо вони порушать перемир'я, - РНБО

28 червня 13:36

Україна залишає за собою право перервати перемир'я, терміново скликати засідання РНБО, керівників силових відомств і прийняти рішення про застосування сили проти бойовиків.

 

У Раді національної безпеки і оборони заявляють, що влада швидко прийме рішення про нейтралізацію бойовиків на сході України, якщо вони порушать режим перемир'я, продовжений до вечора 30 червня. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив прес-секретар інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, в рішенні за підсумками засідання 27 червня президента України з членами РНБО і керівниками силових відомств, визначено чіткий перелік дій, якщо не будуть виконуватися умови перемир'я.

Як зазначив Лисенко, в такому випадку Україна залишає за собою право перервати перемир'я, терміново скликати засідання РНБО, керівників силових відомств і прийняти рішення про застосування сили проти бойовиків.

Міноборони: Силовики припинили АТО, терористи - ні

Нагадаємо, 20 червня президент України Петро Порошенко в рамках реалізації мирного плану, який складається з 15 пунктів, віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та прикордонної служби. Ведення вогню було припинено з 22:00 20 червня до 22:00 27 червня.

Таке рішення було прийнято для того, щоб терористи могли скласти зброю. Передбачалося, що бойові дії на час зупинки АТО будуть виключно у відповідь.

Незважаючи на наказ про припинення вогню, терористи продовжують нападати на сили антитерористичної операції.

Пізно ввечері 27 червня Порошенко на підставі рішення Ради національної безпеки і оборони продовжив режим незастосування сили до 22:00 понеділка, 30 червня. !zn

Читайте також:

Українські військові не будуть стріляти ще 72 години

Бойовики обстріляли два опорних пункту силовиків

Батальйон "Донбас" вимагатиме у Порошенка припинити перемир'я

Екс-радник Путіна: Або терористи переможуть Україну, або Україна переможе терористів

Семенченко: Шансів на мирне врегулювання без здачі національних інтересів - немає