ВККСУ порекомендувала Вищій раді правосуддя звільнити більше двох десятків суддів

09 липня 06:31

Усього комісія розглядала питання про долю 25 суддів з Луганської, Донецької областей та окупованого Криму.

 

Вища кваліфікаційна комісія суддів України надала рекомендацію до Вищої ради правосуддя звільнити з посад 23 суддів через їхню відмову проходити кваліфікаційне оцінювання на відповідність посаді, повідомляє прес-служба ВККСУ.

"Комісія рекомендує Вищій раді правосуддя звільнити 23 судді", – йдеться у повідомленні.

Усього комісія розглядала питання про долю 25 суддів з Луганської, Донецької областей та окупованого Криму; планувалося з усіх 25 суддів внести подання до ВСП з рекомендацією звільнити їх. Проте пізніше комісія прийняла рішення відкласти розгляд питання щодо судді Краснодонського міського районного суду Луганської області Віталія Горобця і судді Брянківського міського суду Луганської області Віталія Снєгірьова.

Зазначимо, що президент Зеленський заявив, що проведена в Україні судова реформа не була успішною, тому він має намір найближчим часом провести презентацію плану "подолання корупції в судах".

Детальніше про проблеми реформування судової системи читайте в матеріалі Жернакова Михайла "Судова реформа померла. Хай живе судова реформа?", статті Галини Чижик "Останній шанс судової реформи", а також у статті Анастасії Красносільської та Ірини Шиби ""Сірі конячки" Антикорупційного суду" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".