Військові кораблі різних держав прийшли до Одеси для участі в морських навчаннях Sea Breeze 2018

09 липня 16:40

Опубліковані фотографії американського корабля управління, болгарської фрегата і турецьких фрегата і підводного човна в Одеському порту.

 

Багатонаціональна ескадра кораблів, що беруть участь у військово-морських навчаннях Sea Breeze 2018, зайшла сьогодні вранці в Одеський порт. Як передає "Думська", першим, в 7:00 прибув болгарський корвет "Бодрі". Він розмістився в Практичній гавані. "Бодрі" ("Бадьорий") - малий протичовновий корабель радянської побудови проекту 1241.2 "Блискавка-2". Примітно, що болгарські ВМС багато років відмовлялися брати участь у навчаннях "Сі Бриз", щоб не сваритися з Росією.

Після "Бадьорого" в порт зайшли турецькі кораблі - фрегат "Явуз" і підводний човен "Їлдирай" - той самий, який нещодавно потопив на навчаннях у Чорному морі списаний танкер. В 9:00 фрегат став біля 18-го причалу морвокзалу, а підводний човен - у понтонного причалу яхт-клубу. "Їлдирай" належить до відомого типу 209, побудованому в Німеччині в 1970-80 роках. Введена до складу ВПС Туреччини в 1981 році, має повну підводну водотоннажність 1200 тонн. Швидкість надводна 11,5 вузлів, підводна 21,5 вузлів. Довжина 62 метри, екіпаж близько 30 осіб.

Останнім, о 10:00 прибув корабель управління 6 флоту США Mount Whitney. Він ошвартувався на 15-му причалі морського вокзалу. Це перший візит корабля в український порт. На борту Mount Whitney розміщується морський оперативний штаб навчань , який буде керувати ходом маневрів. Корабель управління вступив у дію в 1971 році. Названий на честь гори Уїтні, найвищої гори хребта Сьєрра-Невада, розташованої в штаті Каліфорнія.

Тим часом, командувач ВМС ЗСУ заявив про зростанні напруги в Чорному морі.