Війною в Донбасі керують заступник начальника Генштабу РФ і начштабу територіальних військ ЮВО - розвідка

26 листопада 15:33

Обидва російських генерала отримали підвищення на початку 2015 року.

 

За війну в Донбасі відповідають два російських генерала - розвідка

Головне управління розвідки Міністерства оборони України встановило вищий командний склад Збройних сил Росії, особисто відповідальний за ведення бойових дій на території України. Це заступник начальника Генерального штабу ЗС РФ генерал-полковник Істраков Сергій Юрійович і начальник штабу Центру територіальних військ Південного військового округу ВС РФ генерал-лейтенант Теплинський Михайло Юрійович, повідомляється на сайті Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Істраков був призначений на посаду заступника начальника Генерального штабу ЗС РФ на початку 2015 року. Він відповідає за координацію діяльності російських окупаційних військ в Донбасі.

Теплинський також на початку 2015 року був призначений на посаду начальника штабу Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ, який створений на базі 12 командування резерву та здійснює безпосереднє керівництво російськими окупаційними військами на Сході України.

"Жорсткий і принциповий командир. Дотримується принципу виконання наказів старшого командування за будь-яку ціну, незважаючи на житті людей і моральні принципи", - відзначають в ГУР.

У жовтні 2008 року брат генерал-лейтенанта Михайла Теплинського - Дмитро Юрійович Теплинський – був нагороджений орденом "Мужності" за участь у військовій операції ЗС РФ проти Грузії.

Повне досьє генералів опубліковано на сайті Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте також: Біля Широкиного бойовики розмістили підрозділ 82-мм мінометів – ІС

Останнім часом бойовики активізували військові дії в зоні АТО. Український розвідка охарактеризосвала ситуацію в зоні АТО як складну.

25 листопада начальник Генштабу ЗСУ України Віктор Муженко своїм розпорядженням заборонив українським військовим відкривати вогонь. Українська сторона СЦКК вже поінформувала про це представників СММ ОБСЄ і російську сторону центру.

Раніше міжнародний експерт з вирішення конфліктів Наталія Міріманова в інтерв'ю DT.UA висловила думку, що днадання окупації стало б основою як для розвитку Мінських домовленостей, так і для сценарію "стіни". Тим не менш, Україна за минулий час так і не змогла надати світу формальні неспростовні докази агресії Росії в Донбасі.