Високопосадовець ДФС погорів на хабарі у 20 тисяч гривень: фоторепортаж

23 сiчня 21:02

За даними слідства, посадовець вимагав гроші за якнайшвидше проведення перевірки підприємства перед ліквідацією без претензій з боку ДФС.

 

Начальника одного з відділів Головного управління Державної фіскальної служби в Києві затримали за підозрою в отриманні хабара. Правоохоронці затримали посадовця на гарячому в робочому кабінеті, повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань в четвер, 23 січня.

За даними слідства, податківець вимагав і отримав від підприємця 20 тисяч гривень за прискорення перевірки підприємства перед ліквідацією та її успішне завершення без претензій з боку ДФС.

Податківцю планують оголосити підозру за ч. 3 ст. 268 Кримінального кодексу (неправомірна вигода). Якщо вину підозрюваного буде доведено в суді, йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Операцію провели слідчі територіального управління ДБР в Києві за оперативної підтримки співробітників Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції та Управління з питань запобігання та виявлення корупції ГУ Державної податкової служби в Київській області. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює столична прокуратура.

Нагадаємо, 14 січня голова ДПС Сергій Верланов відсторонив від виконання обов'язків керівництво Одеського обласного управління ДПС й ініціював службове розслідування. Ці кроки він зробив після того, як в. о. начальника Одеської Податкової оголосили підозру про дачу 25 тисяч доларів хабара співробітникові прокуратури.