Вишинському вручили обвинувальний акт

05 березня 21:35

Справу головреда агентства "РИА Новости" скеровано на розгляд до суду.

 

Матеріали кримінальної справи щодо головного редактора агентства "РИА Новости" Кирила Вишинського у вівторок, 5 березня, скеровано до суду після ознайомлення з ними підсудного. Про це повідомив адвокат Вишинського Андрій Доманський.

Вишинському сьогодні було вручено обвинувальний акт. "Швидше за все, справу буде розглядати один з районних судів Києва", - повідомив адвокат.

За його словами, 6 березня Херсонський апеляційний суд розглядатиме апеляцію на продовження арешту Вишинського, термін якого закінчується 8 квітня. Адвокати Вишинського проситимуть суд скасувати запобіжний захід Вишинському.

За словами уповноваженого з прав людини в Україні Людмили Денісової, Вишинського 9 березня етапують з Херсонського в Київське СІЗО. 20 березня Касаційний кримінальний суд Верховного суду України повинен розглянути скаргу Кирила Вишинського про незаконність його затримання. Про намір відвідати засідання заявляла російський омбудсмен Тетяна Москалькова.

Як відомо, Херсонський суд в лютому продовжив запобіжний захід Вишинському у вигляді утримання під вартою на два місяці. 15 травня 2018 року головреду "РИА Новости" вручили повідомлення про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу - державна зрада.

У липні Вишинському також повідомили про підозру у ч. 1 ст. 263 "незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів".

За даними слідства, на проведення підривної діяльності проти України Вишинський отримував щомісяця 53 тисячі євро. Видання публікувало матеріали, які виправдовують анексію Криму, а також в підтримку терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР".