Вишинському продовжили термін утримання під вартою

17 сiчня 18:22

Суд не став обмежувати адвокатів керівника "РИА Новости Украина" у термінах ознайомлення зі справою.

 

Керівнику видання "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському продовжили запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 16 лютого. Таке рішення Херсонський міський суд прийняв на засіданні в четвер, 17 січня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на адвоката Андрія Доманського.

Вказується, що суд відмовив прокуратурі в обмеженні для адвокатів термінів ознайомлення з матеріалами справи Вишинського, які були відкриті 10 січня.

Нагадаємо, 17 травня 2018 року Херсонський міськсуд обрав запобіжний захід керівнику "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Згодом строк арешту продовжили.

15 травня співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим повідомили про розкриття діяльності мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Зокрема, провели обшуки в офісі "РИА Новости Украина" і затримали керівника видання Вишинського. Йому вручили повідомлення про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу - державна зрада.

У липні Вишинському також повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 "незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів".

За даними слідства, на проведення підривної діяльності проти України Вишинський отримував щомісяця 53 тисячі євро. Видання публікувало матеріали, які виправдовують анексію Криму, а також на підтримку терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР".