Вишинському продовжили арешт до 24 травня

26 березня 16:34

Адвокати заявили про відвід колегії суду.

 

Подільський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для керівника видання "РИА Новости – Украина" Кирила Вишинського до 24 травня. Колегія суду прийняла таке рішення, розглянувши клопотання обвинувачення. Захисту було відмовлено у поверненні обвинувального акта прокурорам.

Своєю чергою адвокати Вишинського заявили про відвід колегії, мотивуючи це "упередженістю" суддів. Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", клопотання про продовження арешту не обговорювалося учасниками процесу. Суд пішов у дорадчу кімнату для вирішення питання щодо відводу колегії суддів.

15 травня 2018 року головреду "РИА Новости-Украина" вручили повідомлення про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу - державна зрада. У липні Вишинському також повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 - незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів.

За даними слідства, на проведення підривної діяльності проти України Вишинський отримував щомісяця 53 тисячі євро. Видання публікувало матеріали, які виправдовують анексію Криму, а також в підтримку терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР".